Olika tider, olika ideal

fyra människor

Överst verklighetens Johann Friedrich Struensee och drottning Caroline Mathilde och nedan filmvarianterna av dem. Givetvis såg de inte ut exakt som på målningarna överst men det är ändå roligt.

THERE ARE 6 COMMENTS ON “Olika tider, olika ideal”

August LS

14. April 2012 at 16:17

Struensee tycker jag ändå har en tjusning på den där bilden. Skärpta ögon, tjusig näsa och rätt sensuell mun. Honom hade jag velat ha till livläkare om jag var regent.

Jenny Maria

14. April 2012 at 16:31

Du har rätt, han har något i blicken. Men jag hade ändå valt den nedre herren som min livläkare. ;)

Drottningen, på målningen, kan jag alls inte förstå: inte kan stackaren ha sett ut så?

August LS

14. April 2012 at 16:51

Det ligger något över drottningen som påminner om Dickens-filmatiseringar från BBC. Det gör det inte över fröken Viklander, men hon har säkert andra kvaliteter.

Jenny Maria

14. April 2012 at 17:33

Nej Alicia är en äkta babe! Men jag tycker hon verkar trovärdig i rollen. Jag ser fram mot att se filmen.

Fransyskan H

24. April 2012 at 08:47

Jag fnissar var gâng jag ser ovan (klicka in sig för ännu en kik har blivit ett sätt att börja sin dag pâ ett stämningsfullt sätt). Balzac anammade teorin om att vi alla har en djurfysik som spegelbild. Jag vet än ej vilket djur drottningen är, men om inte annat sâ bekräftar hennes porträtt att det visst finns komiska utseenden (hur politiskt inkorrekt det än kan tyckas!).

Jenny Maria

29. April 2012 at 10:39

Motsvarande djurfysik. Det där är så intressant. Somliga kan man ju enkelt härleda till ett djur men jag tycker jag själv är rätt svår. Inte särskilt lik något djur.

COMMENT ON THIS POST