Deras heliga omdöme

Vad de anser

Stjärnrummet – kallar i alla fall vi det – på Malmö Museer. Vi, barnen och jag, har planer på att bygga ett sådant hemma och det borde alla ha. Blixten från min dotters kamera syns i bilden. Märkligt, tänkte jag först, jag föredrar alltid naturligt ljus men gillar när andras blixtljus går in i min exponering. Så insåg jag att andras blixtljus är ett slags naturligt ljus i det avseendet att det kommer från omgivningen.

I går för fjorton år sedan gjorde jag det utmärka att jag födde en dotter – den absolut ljuva, underbara och intelligenta Ming. Vi firade genom att besöka museet. Jag hade bett om ledigt för barnen. De är aldrig lediga, undantaget museibesök. Här där jag bor tar föräldrarna barnen ur skolan för allehanda resor.

Jag vill gärna ha makt och inflytande, inte för prestigens skull utan för att ordna med trygghet för mina barn och för all del för mig själv.

Ibland uppstår diskussioner om att ha barn, som efter Lena Anderssons krönika. Jag tänker ofta på att det finns tre personer vars eftermäle särskilt intresserar mig. De på bilden ovan, de som jag har fött. Om andra tycker illa om mig – det kan jag stå ut med. Nog försöker jag vara snäll, duktig och respektera mina medmänniskor men alla kommer inte att gilla mig. Men när jag ligger på min dödsbädd så vet jag: hur mina barn upplevde det jag sa, hur jag levde och vem jag var – det omdömet är för mig heligt.

THERE IS ONE COMMENT ON “Deras heliga omdöme”

sara

2. March 2011 at 20:31

glitterros, det var myrna och ming som kom på det ordet, det är ett av de bästa orden. fin text, fin du.

COMMENT ON THIS POST