Att åka båt

akabat.jpg

The Lines of My Hand. Så heter boken där bilden till vänster återfinns på en av de första sidorna. Bildtexten lyder March – 1947 – I arrive at New York Harbour. A new life begins . I thought: I AM LUCKY.

Lyckos mig just nu; en artikel ger mig möjlighet att fördjupa mig i en tid, 50 talet, en plats, USA och en person, fotografen Robert Frank.

En bit tid tar form framför mig, nutida möjligheter gör att pusslet blir någorlunda helt. Jag förväxlar inte ”historien” med verkligheten men lyckas frambringa en bra avbild.

Fotografiet till höger tog jag en sådär 55 år efter Robert Frank tog sitt. Jorunn, som var uppdragets reporter och jag solade på övre däck, på väg ut till Ulvön för att bevaka Ulvödagen för Örnsköldsviks Allehanda.

NO COMMENTS YET ON “Att åka båt”
COMMENT ON THIS POST