God Jul!

May your days be merry and bright

Det är så mycket jag vill skriva för att få er respons, jag talar med er i huvudet för jämnan om allt jag läser och nu läser jag mycket.

Till exempel Horace Engdahls essäsamling ”Ärret efter drömmen”. Den är super, det anade jag att den skulle vara men ingen har berättat att essäerna skulle handla om just sådant som intresserar mig men som jag inte känner till.  I essän ”Brev från Bettina” skriver Herr Engdahl: ”Det romantiska jaget uppnår sin frihet genom intimiteten med det okända.” [ ▲ ♥ ▲]

Tre dagar i rad har jag varit i Malmö efter att inte ha varit där alls på länge. En gång ägde jag Malmö, i alla fall kändes det så, nu är jag gäst där bland andra. So it goes.

Istället för att söka upp en stämningsfull julbild av evigt slag, jag vet att jag har flera, så får ni den här; tyska tv-tidningar från Tidningsbutiken på Centralen. Julen år 2010 är en glad kvinna med röd urringad klänning. Eller urringad? Bar ner till magen – brösten tycks målade i Photoshop, glänser som julkulor – det hela är mycket passande och nej jag är inte ironisk – utan nöjd.

Nu ska jag fira jul, det lär ta några dagar. Ett råd från Alexander Solzjenitsyn: Människor bör inte riktas direkt mot lyckan utan mot ömsesidig tillgivenhet. Dock, på förekommen anledning efter samtal med en vän med jul-ledsenhet; vi måste inte visa tillgivenhet mot till exempel släktingar som är dominanta och nedlåtande.

Och nu insisterar Bing & Vera på att få sjunga något.

Pussar och God Jul!

THERE ARE 7 COMMENTS ON “God Jul!”

Lilla Blå

23. December 2009 at 11:38

:) Den bilden var mitt i prick.
Puss tillbaka, JM. Jag ser fram emot att läsa mer av dig när du kommit ut på andra sidan julen och litteraturen.

Eleonora

23. December 2009 at 14:18

En perfekt julstämningsbild!

Rävjägarn

23. December 2009 at 15:38

Jag har fått en julhälsning PÅ TYSKA! God jul önskar jag dig, må julgranskulorna skimra och glimmra även i ditt hem.

Lucia

24. December 2009 at 00:30

Kära Jenny,
tack för att ha fått ta del av så mycket inspirerande och tänkvärd läsning och underbara bilder detta år! Ser fram emot fortsättning…
Önskar Dig & familj allt gott i helgen
Lucia

6ft5

24. December 2009 at 09:10

Tack för allt tänkvärt och inspirerande under året!

God Jul!

Kram, Göran

Jenny Maria

24. December 2009 at 09:30

Tack snälla alla ni!

God Jul! :-)

Mats L

25. December 2009 at 12:39

Och jag har hittat den rätta julgranen till tjejerna. http://matslindfors.blogspot.com/

COMMENT ON THIS POST