Vad är en kvinna?

det saknas ett N i slutet - ska vara kvinnan

Jag roar mig med att läsa gamla fototidningar. Mängden nakna damer är stor. Jag vill nog mena att fotografisk verksamhet i början av 70-talet till en inte obetydlig del bestod av män som fotograferade nakna kvinnor eller män som skrev om att fotografera nakna kvinnor.

Så vi kvinnor behöver inte vara ledsna över att vårt kön sorterats ut från skolans historieböcker. Vi förekommer i så många andra publikationer, prisvärda dessutom.

THERE ARE 5 COMMENTS ON “Vad är en kvinna?”

Mats L

22. February 2010 at 00:01

Vet nog inte om så många män just fotograferade nakna kvinnor. Men köpte fototidningarna gjorde många. Jag tror att nakenbilder i fototidningar höjde upplagorna rejält på den tiden. Undrar om jag har den där tidningen kvar? Det var inte så bra bilder i den vad jag vill minnas. Det var på den tiden som jag överdoserade svenska fototidningar och skaffade mig en livslång allergi för dom.

Ravjagarn

22. February 2010 at 08:35

Ah! Någon annat vanligt förekommande i gamla fotoböcker är NAKNA BARN. Jag bläddrade i en volym som måste vara en pedofils våta dröm. Jag antar att ingen tänkte på det då, men i dag framstår det som mycket märkligt.

Ravjagarn

22. February 2010 at 08:37

Men vad betyder “nobilder”?

Jenny Maria

22. February 2010 at 10:06

Mats, jag menar inte att jag tror att män i allmänhet gjorde det. Men det är intressant att fototidningarna så snabbt ändrat karaktär. Dessa från 70-talet innehåller rätt mycket mjukporr och det är väl som du säger att det fick upp lösnummerförsäljningen. Tonen roar mig och att ”fotografen” så självklart i artiklarna är en man.

Rävjägarn, det där tänker jag mycket på. Samtidigt finns det något befriande i de där nakna barnen. Det var naivt men barnens kroppar var ännu inte sexualiserade. Och en obehaglig tanke är att om småbarn tex inte kan bada nakna på stranden så är det pedofilerna som satt agendan. Sidan var illa bunden, det ska vara kvinnobilder.

COMMENT ON THIS POST