Råd till blivande författare

augustiläsning

Sedan jag började läsa Geoff Dyer förra året har han blivit en av mina favoritförfattare. Nu har The Guardian låtit flera anglosaxiska författare lista sina tio bästa författarråd och Dyer är en av tipsarna.

Hans första ”vägledning” lyder; Never worry about the commercial possibilities of a project. That stuff is for agents and editors to fret over – or not. Conversation with my American publisher. Me: “I’m writing a book so boring, of such limited commercial appeal, that if you publish it, it will probably cost you your job.” Publisher: “That’s exactly what makes me want to stay in my job.”

Och hans tredje; Don’t be one of those writers who sentence themselves to a lifetime of sucking up to Nabokov.”

THERE ARE 6 COMMENTS ON “Råd till blivande författare”

Håkan

23. February 2010 at 09:18

Goda råd. Fast jag blir mer nyfiken på en av de andra böckerna på bilden – The retreat of reason. Vad är det?

Magnus

23. February 2010 at 09:35

Das Eismeeer av Casper David Friedrich- världens främsta konstverk genom tiderna och extra aktuellt nu med vår svenska civilisation i rollen av skeppet som bryts sönder av ismassorna. Så jag tror den handlar om SJ och is i växlarna!

Magnus

23. February 2010 at 10:13

Das Eismeeer av Casper David Friedrich- världens främsta konstverk genom tiderna.

Magnus

23. February 2010 at 10:14

Det är Das Eismeeer

Jenny Maria

23. February 2010 at 10:22

@Håkan

The Retreat of Reason är Ingmar Persson magnum opus. Persson är min svenska favoritfilosof och som jag förstår det en av de ”största” nutida filosoferna internationellt. Boken handlar mycket enkelt uttryckt om vad det är att leva enligt förnuft och rationalitet, de problem som våra attityder ställer till med och vilka val vi kan göra utifrån det.

”… by exploring the irrationality of our attitudes to time, our identity, and our responsibility, Persson shows that the aim of living rationally conflicts not only with the aim of leading the most fulfilling life, but also with the moral aim of promoting the maximization and just distribution of fulfilment for all.”

… står det på baksidan, här finns en recension. Jag har inte läst hela men läser i den då och då. Persson är den smartaste människan jag vet. Rekommenderas!

@Magnus, Das Eismeer – nog är den vidunderlig! Och säkert kan SJ identifiera sig med den just nu ☺ I Norge går tågen som vanligt har jag hört.

Håkan

24. February 2010 at 01:47

Ska kolla upp!

COMMENT ON THIS POST