Manager in charge of märkligt och sinnessjukt stort bildarkiv

Norge

Möllevången

Rosengård

Har ni också insett att Googles gatubilder är konst? Eller i alla fall kommer att bli det om cirka 20 år. Vilket ambitiöst fotoprojekt att åka runt i en bil och fotografera alla gator i hyfsat stora städer. Det talas för lite om det som just fotoprojekt, om gatubildernas innehåll. Hur ofta kommer bilderna att bytas ut tror ni? Kommer vi att få en ny yrkeskår? Gatubildsfotograf.

Jag förutsätter att fotografierna sparas i något stort arkiv – Kristianstadsgatan år 2009, 2011, 2014 och så vidare? Google, om ni läser det här så vill jag i så fall gärna anmäla intresse för att bli chef för det arkivet – mitt drömjobb har alltid varit ”manager in charge of märkligt och sinnessjukt stort bildarkiv”

Google anser universum vara till för dem att skanna in och tagga upp, de vill skapa en bild av världen som är lika stor och dessutom mer informationstät än världen självt. Kan inte någon sätta en bildsemiotiker på det?

THERE ARE 4 COMMENTS ON “Manager in charge of märkligt och sinnessjukt stort bildarkiv”

Rävjägarn

27. February 2010 at 17:12

Pratade vi om det här? Jag vet att jag diskuterat det med någon. Det kommer att bli en fullkomlig tidsmaskin, google-arkivet, åtminstone om man kan gå in och söka, år för år. Då skulle man kunna se miljöer chansera, repareras och chansera på nytt. Människor och mode passerar också revy. På många sätt är det fantastiskt.

Jenny Maria

27. February 2010 at 17:15

Precis, precis – jag tänker på det mycket. Vi talade inte om det men vi måste göra det framöver.

Håkan

28. February 2010 at 21:44

Och det gör du frivilligt? En Borges eller en Orwell skulle bli sinnessjuk bara av tanken på vad Google gör här.

Jenny Maria

28. February 2010 at 21:48

Jag funderar fortfarande på den Orwellska betydelsen men jag ser inga problem med att jag skulle bli chef över det. ;)

Men visst är det intressant att kapitalistiska intressen utan vidare kan kartlägga, medan alla räds när polisiära (svenska) intressen gör det.

COMMENT ON THIS POST