Läsinstruktioner till novellen ”Krönika om hur han passerade i september” som återfinns (snart) i inlägget ovan

Vid 18

Nästa inlägg – det sista innan min paus – är en novell med titeln Krönika om hur han passerade i september. Novellen är anspråksfull, vilket kan bero på, men förmodligen inte gör det, att jag skrev den vid 18 års ålder.

I tonåren skrev jag poesi och noveller, sedan kom livet emellan. Irriterande, faktiskt. På sistone har jag redigerat upp en del av dessa texter, som alltså är skrivna av en annan, rätt tidig variant av mig själv. Hon intresserar mig.

Texter som publiceras på denna blogg brukar vara kortare och skrivna av Jenny Maria Nilsson i hennes eget namn – givetvis. Novellen är något annat och därför dessa läsarinstruktioner. Skulle ni läsa texten som ett blogginlägg eller en artikel så blir det fel, så gör inte det. Ursäkta övertydligheten, säkert är inte alla så dåliga på att byta ”läsglasögon” som jag är.

Läs, om ni alls vill såklart, som ni läser ett stycke för er okänd prosa. Känn INTE att ni måste förhålla er till eller anse något om texten, så som man gärna gör när det finns kommentarsfält. Diktjaget i berättelsen är inte jag, novellen är inte särskilt självbiografisk, diktjaget är en fiktiv karaktär uppfunnen av den där tonåringen som jag en gång var.

Jag vet inte hur novellen kommer att upplevas, jag inbillar mig att den kan tyckas mer rörig och dramaturgiskt felaktig än vad den är men jag har inte velat ändra så mycket i innehållet på grund av en slags lojalitet mot den jag var då

För övrigt ses vi i april.

THERE ARE 5 COMMENTS ON “Läsinstruktioner till novellen ”Krönika om hur han passerade i september” som återfinns (snart) i inlägget ovan”

Jenny Maria

28. February 2010 at 22:58

Jag har problem med att lägga in novellen i Wordpress. Dialogen blir konstig. Men så fort jag fått ordning på det så kommer den.

jenny

1. March 2010 at 19:43

ska bli kul! jag är lite inne på samma linje som du…men jag fortsätter mitt abuse lite till…

jenny

1. March 2010 at 19:43

kul att läsa novellen alltså

Kim Larsson

19. March 2010 at 10:42

Ser att Du är fåfäng. Don’t lose it!
Fåfänga är en underskattad grej.

Love & bruices/Kim Larsson

Novell | Jenny Maria

2. April 2010 at 16:42

[...] KOMMENTARER EN HÄRLIG PERSON on HejKim Larsson on Läsinstruktioner till novellen ”Krönika om hur han passerade i september” som återfinns (snar…Life de Luxe » Bloggarkiv » Allt väl on HejIvar on HejDag on Jakob angående [...]

COMMENT ON THIS POST