PS. Min fru är död

Fontänen då

Fontänen nu - eller typ åt 2006

Mina barn har badat i fontänen i Slottsparken. Själv nattbadade jag regelbundet i kanalen intill under några somrar.

I dag var jag i Malmö med några familjemedlemmar och det gick bra. Så mycket har hänt. Det kafé jag och min sambo en gång startade ligger numera på Gustav Adolfs torg och det finns en ny staty på samma torg, på halvan mot kyrkogården till.

På Gamla Begravningsplatsen mitt i Malmö finns en service där man kan skicka efter upplysningar om de begravda via sms. Informationen finns också på nätet och vi roade oss med detta när vi kom till handlanden och skeppsredaren Thomas Fricks grav.

Där visas en bit ur ett brev som Frick skrev till vännen inspektor Malmros: ”Käre vän, allting är nu bra igen, för båtarna har kommit i hamn och baggarna har hunnit till Malmö. Gudskelov, så har det ju regnat också, så att skörden på Katrinetorp är räddad. Din vän Frick. PS. Min fru är död. Hon föll i kanalen i går kväll.”

THERE ARE 10 COMMENTS ON “PS. Min fru är död”

Tweets that mention PS. Min fru är död | Jenny Maria -- Topsy.com

24. April 2010 at 16:08

[...] This post was mentioned on Twitter by Jenny Maria Nilsson. Jenny Maria Nilsson said: "Mina barn har badat i fontänen i Slottsparken. Själv nattbadade jag regelbundet i kanalen intill under… " http://jennymaria.com/?p=1275 [...]

Mats Lindfors

24. April 2010 at 20:50

Jag har alltid misstänkt att “allt är bra” betyder något förfärligt egentligen. Snacka om att förtränga sorg och känslor. Är svenskar i världstoppen där tro?

Jenny Maria

25. April 2010 at 09:57

Man undrar om inte frun kastade sig i kanalen. Kanske är vi värst!?

Rävjägarn

25. April 2010 at 11:37

Frun kan också ha kastats i kanalen och P.S-et var en hälsning, en invit, att det nu var fritt fram för vännen Malmros att återförenas med Frick. Hursomhelst ett fantastisk brev.

Mats Lindfors

25. April 2010 at 23:58

En av mina bästa arbetskamrater sa också att “allt var bra” när hans pappa hade dött i ett främmande land långt borta. Jag vet att han älskade sin pappa som han hade bott hos bara några år tidigare. Fick reda på sanningen via omvägar. Jag vågade aldrig fråga honom vad som hade hänt. Självmord?

Kan vi inte ha ett index över världens mint känsloförträngande länder?

Jenny Maria

26. April 2010 at 10:01

Jag var lite inne på den förklaringen Rävjägarn, att det var någon typ av kod och att de båda (Frick och Inspektorn) hade planerat något.

Mats, sorgligt och det är svårt att veta hur man ska göra. Somliga verkar ha det bättre av att förtränga eller är inte redo att konfronteras med känslorna. Känner igen det något från mig själv, desto mer allvarligt något är desto mer biter jag ihop och vill hålla kontrollen.

Minst känsloförträngande? Jag vet att jag känner mig så svensk när jag ser kulturer som skriker ut sin sorg – det skrämmer mig. När jag var lite skrämde det mig när andra barn grät i skolan.

Pawel Flato

26. April 2010 at 13:14

Brevet får mig att tänka på ett radioprogram jag hörde en gång.
Det handlade om en fiske-klubb i Vättern. Där hade männen i föreningen varit ute och fiskat tillsammans en gång i veckan i upp till 40 år i vissa fall.
Och det lät ju trevligt, men… Det fanns en oskriven regel att man ALDRIG fick prata om sitt privatliv. Dom hade alltså ingen aning om t.ex en fiske-vän sedan årtionden var gift eller hade barn! Eller om en anhörig dött eller inte. Här skulle till och med ett PS om ett dödsfall kunna ses som ett steg framåt:-)

Jenny Maria

26. April 2010 at 18:16

Är det sant!?

Men hur kunde de låta bli undrar jag?

Pawel Flato

26. April 2010 at 21:20

Jag vet inte, det är fullständigt obegripligt!
Dom inte bra kunde låta bli, dom tyckte det var kanon!
Vem vet, kanske ljög dom lite för att det skulle sändas i radio och dom ville framtså som riktigt hard-corefiskegubbar. Vad vet jag? Rör mig inte i dom kretsarna… ;-)

Rävjägarn

27. April 2010 at 21:23

Men är det inte lite intressant att ha en sådan relation till ett par utvalda vänner? Helt fri från allt personligt? naturligtvis under förutsättning att man har andra att prata privat med.

COMMENT ON THIS POST