Somrar svepte fram

flicka med kattbäbis

Sommaren 2010 är tillända och kommer aldrig någonsin igen. Höstterminen har börjat, himlen väntar ovan oss och barnen är tillbaka på skolgårdarna, några centimeter längre än när de slutade. Kattungarna ska flytta hemifrån. Sorgligt för oss och för kvarterets små flickor och pojkar som avlägger visit för deras skull men det verkar som vi hittat kärleksfulla hem till dem alla.

hemma hos oss

Kungens våning. Vi låtsas att vi bor där, ”elda i brasan och duka fram!” I går överraskade jag och min dotter min son med ett besök på Malmö Museer som innehåller kungens våning. Vi älskar det. Min son säger jag är bästa mamman och när jag blir gammal och sitter på hem ska han överraska mig med roliga saker.

högsta iso största bländaröppning

Stjärnrummet. Vi gillar det särskilt mycket – vi ligger i det och pratar även om det kanske inte är passande. När jag blir rik – en tidsfråga – ska jag bygga ett sådant hemma.

THERE ARE 7 COMMENTS ON “Somrar svepte fram”

Thomas Engström

27. August 2010 at 12:25

Underbar epilog till sommaren! Mer sånt så blir ju hösten riktigt bra.

Trevlig helg! /Thomas

Rävjägarn

27. August 2010 at 12:26

Och så skall det vara vallgrav därtill!

Var gång jag är på museum vill jag ta i allt, sitta i fåtöljerna, öppna skåpen osv. Tyvärr får man oftast inte det, men det är som du säger att man vill göra “elda brasan, duka fram”. Man vill inte bara se, men vill leva med också. Jag har varit på en del mindre ambitiösa landsortsmuseer och där får man oftast göra nästan vad man vill. Det är mycket bättre. Dessutom blir det ofta en passande bieffekt när man ställer in en massa förritin-saker: förr blandade man ofta frisk, något nytt, något gammal ärvt. Osv.

Jenny Maria

27. August 2010 at 18:33

Tack snälla Thomas! :)

Det finns en vallgrav till Malmö Museer – den största jag vet! Intressant det du säger. Jag vill till de där landsortsmuseerna.

Ivar

2. September 2010 at 01:26

Där i salen har jag varit på buffé och lyssnat på Carl Bildt prata sig varm om hur många krig Danmark och Sverige utkämpat mot varandra. Det är fint på slottet.

Jenny Maria

3. September 2010 at 12:39

Är det sant! I vår sal! Bör vi oroa oss över att Bildt vet mycket om det ämnet?

sofie

6. September 2010 at 16:09

När jag blir rik (om detta inträffar före det att du blir det) så ska jag låta bygga en till dig.

Jenny Maria

7. September 2010 at 14:10

Gulliga guddotter! Du blir säkert rik innan mig. :)

COMMENT ON THIS POST