Jag älskar Malmö!

systrar

Systrar

Det var i mitten av 2000-talet och jag var i Malmö och fotograferade skulpturer till en uppsats i konstvetenskap om offentlig konst. En dag tillbringade jag i Folkets Park. Det var mitt på dagen, det var sommar och ljuset var skarpt – för skarpt. Särskilt för mitt medium; mellanformatsdia

”Jag borde vänta tills kvällen”, tänkte jag men kunde inte ge mig till tåls. Så barnsligt!

Främst två kategorier av människor söker ens uppmärksamhet när man fotar offentligt med stativ; barn och äldre fotointresserade herrar. Jag gillar det.

Dessa två systrar höll mig sällskap i flera timmar. Vi pratade om parken och att statyerna och bysterna var av kända socialdemokrater. Systrarna var förtjusande, är säkert ännu, som karaktärer i en roman; fnittriga, roliga, oväntade och snälla. ”Fota oss!” sa de, vilket jag gjorde och sedan fotade de mig.

Jag skrev om Malmö och det publicerades i helgen. Vid tillfället fick jag en massa överblivet textmaterial som jag ska göra något av. Ni kan väl också, om ni vill, skriva om Malmö.

THERE ARE 6 COMMENTS ON “Jag älskar Malmö!”

Tweets that mention Jag har bloggat om Malmö och ett fotografi -- Topsy.com

2. November 2010 at 18:20

[...] This post was mentioned on Twitter by Gustav Svensson, Jenny Maria Nilsson. Jenny Maria Nilsson said: Jag har bloggat om Malmö och ett fotografi http://jennymaria.com/?p=1508 [...]

Jenny Maria

2. November 2010 at 18:31

Obs! I nätversionen av texten som jag länkar till har några ord i början av en mening fallit bort.

Det står “Jag romantiserar inte över ett multikulturellt samhälle – det är vad det är på gott och ont. en idé om alla människors rätt att bo och leva där de bäst känner att de kan förverkliga sina liv.”

Det ska stå;
“Jag romantiserar inte över ett multikulturellt samhälle – det är vad det är på gott och ont. Men jag är trogen en idé om alla människors rätt att bo och leva där de bäst känner att de kan förverkliga sina liv.”

ingemar

3. November 2010 at 14:24

Bra artikel!

Rävjägarn

4. November 2010 at 21:27

Kan du inte visa fler bilder och bilderna de tog av dig! Det verkar ha varit en så vacker dag.

Jenny Maria

5. November 2010 at 10:50

Det var en vacker dag, för vacker!

Jo det kan jag, alla är inte skannande och jag har ingen mellanformatsskanner men några är digitaliserade. Jag ska leta upp dem. :)

COMMENT ON THIS POST