Slutsatser av medieutveckling?

journalister

För ett tag sedan frågade Anders Mildner på Twitter ”Kom med tips! Föreläser just nu för journaliststudenter i Gbg. Vilken är viktigaste slutsatsen dom bör dra av medieutvecklingen?”

Det kom säkert fler svar än dessa, som jag skärmdumpade. Ni läser nedifrån och upp, från vänster till höger. What say you? Tillägg?

THERE ARE 15 COMMENTS ON “Slutsatser av medieutveckling?”

Rävjägarn

8. February 2011 at 14:18

Man kan notera att de insända kommentarerna säger en hel del om dem som skickat in dem. Det är också intressant!

Jenny Maria

8. February 2011 at 14:22

Ja, sannerligen. Kanske är twitterformatet avslöjande? Men flera säger intressanta saker. N’est-ce pas?

Tweets that mention Slutsatser av medieutveckling? | Jenny Maria -- Topsy.com

8. February 2011 at 14:39

[...] This post was mentioned on Twitter by Siri Reuterstrand, Jenny Maria Nilsson. Jenny Maria Nilsson said: Journalist-tips från twittrare till @andersmi http://jennymaria.com/?p=1583 [...]

EN HRLIG PERSON

8. February 2011 at 20:24

Det handlar nästan bara om Twitter, tror jag. Twittra!!!

Jenny Maria

9. February 2011 at 10:01

Thomas – det är ett mycket bra tips. Det allra bästa. Att vara omsorgsfull med fakta och språk räcker långt.

Twittrar du Härlig person?

anders

9. February 2011 at 16:20

den vktigaste lärdomen är inte vad som står i förslagen, som jag ser det, utan att studenterna (och alla andra) på bara några minuter kan få kontakt med en stor mängd människor som vill dela med sig av sina erfarenheter och tips.

Jenny Maria

9. February 2011 at 16:25

Men, Anders, också innehållet väl? Vore tipsen från personer helt utan kunskap, erfarenheter eller förstånd vore det väl inte mycket värt?

anders

9. February 2011 at 20:30

Föreläsningen handlade om varför sociala medier borde spela en roll inom journalistiken, så det här var ett bra sätt att visa hur lätt det kan vara att få respons, mitt under föreläsningen.
Jag tycker att innehållet var bra.

Jenny Maria

9. February 2011 at 20:36

Ja precis, jag tycker också det var bra! Det var därför jag skärmdumpade det.

EN HRLIG PERSON

9. February 2011 at 21:17

Jag får inte svara på den frågan.

Jenny Maria

15. February 2011 at 21:14

Jag gissar att du gör det Härlig Persson. Och att vi följer varandra.

Magnus

17. February 2011 at 21:18

Svaren känns tråkiga och på nåt sätt naiva, de utgår nästan allihop från att frilansen eller bloggaren eller medianissen har obegränsad frihet och att överflödet ligger öppet hela tiden; det är bara att ta för sig och jobba ut nya saker. Men så ser ju media inte ut idag! Av grupptänk, redaktionell slentrian eller dumvinklar hörs inte ett spår i de här svaren. Mildners intervju med Johan Ehrenberg i höstas (på hans gamla blogg på SvD:s kultursida, Nya-medier-bloggen) var oändligt mycket mer talande och sann, och det var Ehrenebrg som kom med poängerna när han beskrev ett landskap där ganska få stories berättas med kraft, där allt färre aktörer dikterar vad som ska göras och sägas och där mycket förblir osagt eller inte när fram därför att det inte längre finns några aktörer som ekonomiskt backar upp t ex en stark mediekrirtik – och om redaktionerna inte är beredda att betala och stödja det avvikande och lpngsiktiga så blir det inte gjort, där har internet faktiskt inte i grunden förändrat någonting.

Jenny Maria

20. February 2011 at 21:52

Vad är det för intervju med Ehrenberg? Den ska jag genast försöka hitta. Jag håller med om allt du skriver men jag tror att allt går i vågor. Och att det inte är omöjligt att det kommer en period av hög kvalitet. Eller?

Att skribentrollen förändras skrämmer mig inte men jag vill att redaktioner och tidningar ska vara tredje statsmakten. Och att de ska våga och ha pengar att göra de viktiga och stora reportagen. Bloggare kan också göra ett viktigt jobb men den kraften en redaktion med resurser har är något särskilt.

Nu är twitter kortfattat och jag tror att även jag skulle svara något i linje med min egen situation.

Men tack för bra kommentar.

COMMENT ON THIS POST