Fredagsflöde

Can you hear

the drums

Fernando

Jag var på pressvisning på Moderna igår, Den tidiga modernismen. Jag gillar att Malmö har ett Moderna. Och det gick bra, ingen som föll in i och förstörde konst för miljontals kronor, som förra gången. Nej, det hände inte förra gången heller.

Snart kommer min recension i en Kvällsposten nära dig. Missa inte det. Det blir så tråkigt när vi ses på stan och jag märker att ni inte har läst.

Idag har jag assisterat min katt som fått ungar, fyra små söta. Jag har skrivit tills jag mår illa – en vardagstradition. Jag har fortsatt nackspärr, på ena sidan av nacken. Jag har haft problem i två månader – av princip går jag inte till doktorn. Jag har känt ett växande intresse för Houellebecq. Jag har skrattat åt den här meningen av Will Self: ”I hold to Wittgenstein’s dictum that it doesn’t matter what you eat, so long as it’s always the same thing.” För er som inte vet är det en exakt och jätterolig parodi på Wittgensteins filosofi. Jag har träffat på det här livsödet vid research, så många människor med så intressanta liv! Jag har lyssnat på Justin Timberlakes Cry me a river tio gånger för att höra vad det är Timbaland sjunger i bakgrunden. Jag har för mig att han sjunger något Duchamp kan ha känt. Men varje gång just de raderna kommer så glömmer jag att lyssna.

Och jag har tänkt på flöden, de i hjärnan och de tillverkade av text.

Jag har hämtat min son och hans vän. Nu ska jag diska upp så min sambo kan laga middag när han kommer hem, sedan ska jag ut och springa en kort stund. Sedan ska jag städa och vika undan tvätt. Efter det sortera bland mina grejer och se vilka jobb jag måste bli klar med i helgen. Jag måste ringa min kompis Emma och min pappa, som heter Rolf men förmodligen får jag prata med hans fru för min pappa svarar aldrig i telefon – det är en av hans principer. Eventuellt ska jag spela ett spel med mina barn, min strategi för Försvunna diamanten är för övrigt usel. Jag ska så småningom långsamt dricka en halv flaska vin och hoppas att det finns en våldsam krigsfilm på teve att se, en film som kan fjärma mig från mig själv.

Kattungarna med mor sover nu bredvid mig.

Trevlig fredag.

∞   ★ ★  • • • ✚ • • •  ★ ★   ∞

THERE ARE 11 COMMENTS ON “Fredagsflöde”

Anna Brodow Inzaina

18. March 2011 at 22:18

Hoppas att du har en trevlig fredag. Själv gick jag ner på kvarterets pub och pratade med ett par grannar. Här i “tokstan” Södertälje var det en sjukpensionerad f.d. alkis och en halvgalen finne som bjöd mig på ett glas vin. vi pratade om ditten och datten. De tyckte att det var tråkigt när jag gick, men jag skyllde på filmen Wimbledon på teve. Annars har jag suttit på biblioteket hela dagen och forskat.Jag skulle gärna se Moderna i Malmö, men det blir nog inte förrän till sommaren. Hej, och ha en skön kväll!
Anna

Jenny Maria

19. March 2011 at 10:38

Anna, det låter trevligt. Att ha en pub som man kan slinka in på och att det finns folk där att prata med. Ibland får jag intervjua personer men jag saknar den tiden då jag var pressfotograf och fick åka hem till folk och fota dem.

Wimbledon! Men det är ju en skitfilm! Å andra sidan satt jag till sent och såg G.I Jane trots alla dess brister. Allt med Viggo Mortensen är sevärt.

Tar du med din egen dator till biblioteket? Du måste hålla mig informerad om när du har skrivit klart.

Ja, utställningen pågår över hela sommaren. Jag antar att några av dessa verk har ställts ut i Stockholm tidigare. Min stora favorit bland modernisterna är Kandinsky och det finns en fin, tidig målning av honom på utställningen. Najz.

Gunnar Strandberg

19. March 2011 at 10:53

En lång vinter verkar ha fäst på gubbarna på bild. En trötthet. Men på många sätt har det ju varit en av de längsta vintrarna på många år.

G.I. Jane : ) själv såg jag senaste Harry Potter och somnade. Hade egentligen bestämt mig för att se Gudar och människor, men jag var för trött.

Jenny Maria

19. March 2011 at 11:10

Ha, ha. De är nog inte så trötta. Magnus Jensner är en exemplarisk pressvisningskonsthallschef. Men de lyssnar på någon, därför ser de så avvaktande ut. De lyssnar på Conny.

Harry Potter är ju rätt lysande i det avseendet att de bästa engelska skådisarna får leva ut sin begåvning. Vad är Gudar och människor?

Gunnar Strandberg

19. March 2011 at 11:19

Ang. Harry Potter: visst du har rätt. Birollerna kickar rumpa rent skådespelarmässigt.

Of Gods and Men:

http://www.imdb.com/title/tt1588337/
http://www.dn.se/kultur-noje/filmrecensioner/masterligt-om-munkars-offer

Får väl bli ikväll. Är ensam hemma. Himla trist, fast jag trodde det skulle bli så skönt. Man vill ha barnen hos sig jämt inser jag… Igen. Fint väder här i sthlm dock. Får ta en promenad över Gärdet eller nåt.

Anna Brodow Inzaina

19. March 2011 at 13:05

Ja, det är trevligt att bara gå ner till kvarterspuben när man känner sig lite ensam, även om sällskapet där kanske inte är det jag är van vid. Desto bättre! Det är bra att prata med folk man annars aldrig skulle prata med. Fast Wimbledon såg jag aldrig, jag somnade i soffan och vaknade mitt i natten till en film av Lars Molin, Saxofonhalliken. Den såg jag i stället.

Jo, jag tar med min egen dator till biblioteket. Jag sitter där nu, på KB, Kungliga biblioteket. Jag hoppas att jag har skrivit klart i november, då bör manuset vara närmast tryckfärdigt om jag skall hålla disputationsdatumet 3 februari 2012.

Jenny Maria

19. March 2011 at 15:46

Det är mycket bra att få träffa människor som man inte annars får träffa. Människor bör inte umgås i kluster av andra som de själva. I alla fall inte enbart.

Den där filmen av Lars Molin är helt magisk. Oj, då är disputationen nära. Trevligt.

Ida

19. March 2011 at 18:17

Jag vill också ha principer! Jag ska också sluta svara i telefon…

Jenny Maria

20. March 2011 at 15:08

Ha, ha. Ja det är bättre att sluta svara i telefon än inte gå till doktorn.

sara

22. March 2011 at 22:37

halv flaska vin, verkligen?!

Jenny Maria

23. March 2011 at 12:17

Jag vet, det är konstigt. Men bara vitt. Rött tycker jag fortfarande är äckligt.

COMMENT ON THIS POST