Sommartid

ett

två

tre

fyra

fem

sex

Bilder från Hitta. En ny typ av fotografisk genre.

THERE ARE 6 COMMENTS ON “Sommartid”

Gustav

27. March 2011 at 11:01

Widelux-känsla!

Claes Thureson

27. March 2011 at 16:18

Dessutom en genre som man kan få pris för i World Press Photo. Fast jag har inte förstått varför.

Jenny Maria

27. March 2011 at 16:51

Ja Gustav! Funderade på att dra ut linjerna i PS men lät bli. Är inte kameran och programvaran som syr ihop bilderna otroligt väldigt avancerad?

Vad säger du Claes!? Det visste jag inte. I WPP 2011? Måste genast in och titta.

Claes Thureson

28. March 2011 at 07:37

Japp, men jag trodde du visste! Michael Wolf fick ett hedersomnämnande i “Contemporary Issues” för sin bildserie “A Series of Unfortunate Events”. Den består av ett antal fotografier av Google Street View-bilder, som han alltså fotograferat från sin bildskärm. Bilderna serman på http://www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=2099&Itemid=292&bandwidth=high och en intervju med Michela Wolf finns på http://www.bjp-online.com/british-journal-of-photography/news/2025845/world-press-photo-google-street-view-photojournalism. På intervjun följer många kommentarer.

Gatuvybilder är fantastiska, och jag kan också se länge på dem. Men jag kan inte tycka att Wolfs projekt är journalism.

Rävjägarn

28. March 2011 at 11:52

Det är en helt fantastisk genre! Kanske inte de vackraste, men intressanta. Tänk alla människor som fastnat på dessa bilder. Hoppas de aldrig raderas (utan bara ersätts med nya och att man kan välja tid – har för mig att jag kommenterat något liknande någon gång)

jenny

4. August 2011 at 07:43

Jag säger som Rävjägaren, jag blir varm i hjärtat när jag ser gubben i trädgården o de blåa runda skyltarna med pilar, en dag står han inte där längre…skulle vilja att den där bilen med kameran åkte runt jämt…

COMMENT ON THIS POST