Cambrils

1

2

3

4

5

I somras var jag på semester i Cambrils, en resa som min svärmor generöst bjussade alla sina söner med familjer på, på grund av en högtidsdag. När jag var där funderade jag över om jag skulle kunna bo på i Cambrils. (Obs att jag avskyr tanken på svenska Spanienreservat – ett soligt väntrum inför döden befolkat av jämnåriga ter sig som en av helvetets kretsar.)

Men det som lockar, och oroar, med att flytta till ett annat land är känslan av att kunna bli någon annan och allra helst en bättre variant av sig själv. När man flyttar mycket långt kan man lämna kvar några sidor man tröttnat på, som kanske vuxit av sig själv utan att man velat det och i stället kan man odla mer genomtänkta egenskaper.

En gång berättade min väninna att hennes pojkvän alltid automatiskt börjar planera för ett liv på de platser de besöker. Han går instinktivt upp i det och tänker på hur hans företag ska kunna drivas därifrån, var de ska bo, var barnen ska gå i skolan och så vidare. Mot slutet av vistelsen pratar han som om de snart bor där. Det är väl lustigt! Och en läggningsfråga antar jag.

THERE ARE 4 COMMENTS ON “Cambrils”

sara

6. December 2011 at 21:02

sista bilden så bra.

Jenny Maria

6. December 2011 at 21:44

En klassiker Sara. Tumgreppet alltså.

Ida

11. December 2011 at 20:59

Gillar bilderna så mycket!

Såna där tankar sliter bokstavligen i mig. Det är så skrämmande vilka perspektiv man får bara av att lämna den plats man varit på ett längre tag, så jag vågar knappt stanna några längre tag nånstans för att jag är rädd att tappa de där perspektiven, trots att det är vad jag egentligen vill…
Jag undrar verkligen hur livet skulle se ut för många av oss utan de här mörka, kalla månaderna. Fler tumgrepp och delfiner åt svensken :)

Jenny Maria

12. December 2011 at 23:00

Tack! Jag tror precis som du. Och jag blev en annan av att flytta till London som jag gjorde en gång och av att flytta till Örnsköldsvik som jag gjorde en annan gång.

Och jag tror man blir annorlunda av att leva i ett varmt klimat – bland delfiner. :)

COMMENT ON THIS POST