Kiviks skulptur-i-natur-område

Lilla sten

Matti Suuronen skapade på 1960-talet Venturo-huset, som syns här på bilden. Vilken utmärkt och lekfull arkitektur! Fotografiet tog jag i samband med att jag skrev det här om arkitekturutställningen som just nu pågår på Kivik Art Center. Och på tal om arkitektur så läser ni väl min kompis Rävjägarns blogg. Kolla senaste inlägget, jag önskar Monsieur Rävjägarn kunde få ha hand om all byggnadsvård i Sverige.

Läs också det jag har skrivit här Måste vänstern älska betong? Det jag vill ha sagt är: lär vi oss ingenting av misstagen? Det är ett tecken på civilisation att vårda det vi har som är av bra kvalitet. Hellre än att kassera, och mata konsumtionssamhället, och skapa nytt. Ursäkta om jag låter som en floskelmaskin men det byggda är vårt gemensamma kulturarv, det är befintlig historia som omger oss.

THERE ARE 4 COMMENTS ON “Kiviks skulptur-i-natur-område”

Rävjägarn

6. August 2012 at 15:39

Min mamma brukar säg att i Luleå och Piteå river man allt gammalt, allt som är byggt av Högern. I Stockholm, som är Alliansstyrt, har man inte så stor respekt för det som socialisterna byggt. kanske ligger det något i det. Dumt är det i vilket fall som helst. Spar fint, riv fult. Sådana dekaler borde man ha.

Det där huset är ju skiffint! Kanske jag kan sno det och placera på min tomt. har gott om plats.

Jenny Maria

6. August 2012 at 15:47

Tror din mamma har rätt!

Ja, vi kan sno det där huset. Du kan köra ner med din traktor, så hjälps vi åt att lyfta upp det på traktorflaket. Du har väl ett sådant?

Rävjägarn

6. August 2012 at 16:59

Jag har en rätt fin, ljust dimgrön vagn som jag kan koppla på bakom traktorn. tror att det ryms där! dock att det blir lite segt att köra så långt i 30 km/h.

Jenny Maria

6. August 2012 at 18:27

Men det kommer det att vara värt. :)

COMMENT ON THIS POST
    Archive