We did it!

kan inte se mig mätt på det

Album nummer 3 om litterära karaktärer är på väg till tryck! Album är alltså Norstedts litterära magasin som jag tillsammans med Therese Eriksson är redaktör för. Peter Karlsson, vår man på Norstedts, har kämpat tappert tillsammans med formgivaren för att få ihop det hela.

Än är det inte till salu, men kommer att bli någon gång i oktober om jag förstår saken rätt. Jag kommer med vidare information. Ni kommer att kunna läsa tolv essäer av några av våra skickligaste skribenter och författare plus en hel del annat.

Men jag har varit så ivrig att visa er visa omslaget! Det är en parafras på läsande-kvinna-bilderna från konsthistorien. Jag älskar det, kan inte se mig mätt på det. Jag raggade upp de två läsarna på Teaterhögskolan (via hemsidan, jag hängde inte utanför deras hem), konsulterade Therese och blev glad när de ville vara med. Så bad vi Martin Palm, en av mina svenska favoritfotografer, att ta bilden och sannerligen överträffade han förväntningarna. Bilden är perfekt! De och deras lite rynkiga, vardagliga kläder, omgivningen och ljuset i fotografiet förmedlar både vardag och magi som ju läsning är.

Pheew, jag är glad. Men all fullbordan är slaveri, det kräver högre fullbordan. Som Camus skrev. ;)

THERE ARE 2 COMMENTS ON “We did it!”

Jenny O.

30. August 2012 at 15:52

Jag är en “återvändande” följare och utlandssvensk (boende i Lyon, i Frankrike) som efter ett och ett halvt års avbrott förtjust återupptäcker dina texter och foton, och gläds åt att bloggen lever och frodas :) Ser mycket fram emot att läsa det nya numret av Album och att följa arbetet med din Camus-biografi!

Jenny Maria

30. August 2012 at 20:19

Hej Jenny,

vad roligt! Vad glad jag blir. Och det är precis det som är bra med att blogga, det blir liksom en axel i ens eget liv som också andra kan besöka.

COMMENT ON THIS POST