Nionde september 2012

låg skärpa jämt spridd över bilden

… togs bilden alltså.

Jag sover så djupt och drömmer så starkt! Att vakna upp är alltid en besvikelse. Drömmarna är bortom till och med min föreställningsvärld, som är omfattande och fantasifull – alla känslor, all skönhet, till exempel hos ett stadslandskap eller i naturen, alla djup, de som finns hos människan, är förstärkt flera gånger om. Upphöjt till en nivå som hos en drogad person.

Det är inte länge sedan jag begrep att inte alla drömmer så här och jag vet inte om det stämmer men jag läste att det är genetiskt, som allt annat, och att intensiva drömmare också drömmer mardrömmar. Det finns alltså personer som i princip inte drömmer mardrömmar. Vad tror ni om det?

Ibland är jag rädd att det här storslagna drömmandet ska gå förlorat. Det vore outhärdligt när jag nu vant mig vid det.

THERE ARE 5 COMMENTS ON “Nionde september 2012”

Andreas E

11. September 2012 at 05:31

Jag hade intensiva sådana perioder när jag skrev klart min första bok “Ordlekar” 2004. Jag saknar dem, väldigt mycket.

Gunnar Strandberg

11. September 2012 at 12:56

Hoppas du journalför dem, i någon form. Tänker mig något i linje med Jungs röda bok… : )

Jenny Maria

11. September 2012 at 20:36

Jag har en bok men tyvärr skriver jag i den alldeles för sällan. Jag måste läsa Jungs röda!

Gunnar Strandberg

11. September 2012 at 20:46

Ja, det måste du!

Förresten.

Vet inte om man får säga sånt här (jag har ju ingen aning om gränser), men, alltså! Fasen vad jag trivs bra med att det finns en kulturskribent som skriver om sånt som du skriver om och skriver som du gör, ex. härförleden om Körkarlen. Du är så djävla bra, vet det!

Jenny Maria

11. September 2012 at 20:53

Kära Gunnar! Det får man verkligen! Jag blir mycket, mycket glad för din komplimang. Mitt arbete kommer att gå lättare i morgon. Tack snälla! :)

COMMENT ON THIS POST