På Linnés födelsedag

linne.jpg

Text på Kvällsposten Kultur om Emma Krantz utställning I Fall på Kulturen i Lund.

Linné till vänster är avbildad i tredje hand; människan Linné blev skulpturen Linné blev fotografiet av skulpturen Linné. Missade jag ett led? Människan Linné blev inte skulpturen Linné direkt? Mellanrum är alltid svårare att definiera. Vad hade Platon sagt?

Jag hade nyss lämnat Kulturen i Lund och Krantz utställning då jag fotograferade denna scen. Den 23 maj – samma dag som Linné skulle firat sin 301 födelsedag om han levat. Damen bredvid är bara avbildad i andra led och typ 220 år yngre än Linné.

Den här stunden betedde sig ljuset osvenskt, alls inte viskande och tveksamt som det brukar på våra breddgrader brukar utan det vräkte sig över mark och människor med ett galet skratt, trängde sig ner och försökte invadera och förgöra varje mörker, till synes aningslös om att starkt ljus också ger djupa skuggor.

THERE ARE 2 COMMENTS ON “På Linnés födelsedag”

Louise

28. June 2008 at 12:19

Fin bild – bra text!

COMMENT ON THIS POST