Medför detta svåra frågan:

ludwig.jpg

Spot The Wittgenstein.

Jag borde skärpa mig men det är knark och jag kan inte sluta roa mig med ”automatisk översättning”.

Om Wittgenstein maskinellt översatt från engelska;

Han började med att försöka minska alla matematiken till logik och slutade med att hitta de flesta metafysik som skall nonsens. Måndag 29 mars 1999 
Om du vill titta filosofer våndas – och som inte skulle? — Medför detta svåra frågan: Tänk dig att du får antingen a) lösa ett stort filosofiskt problem så övertygande att det inte finns någonting kvar att säga (tack till er, en del av området stänger för alltid, och du får en fotnot i historien), eller b ) Skriva en bok för sådana kittlande bestörtningen och kontroverser att den stannar om den nödvändiga behandlingen listan under århundraden framöver. Vilken skulle du välja? Många filosofer kommer motvilligt erkänna att de skulle gå för alternativ B). Om de tvingades välja skulle de hellre läsa än rätt. Den österrikiske filosofen Ludwig Wittgenstein försökte utmärkt att gå till) och hamnade med b).

Jag som alltid misstänkt att Derrida (den filosof som skapade dekonstruktionsbegreppet) var en charlatan, inte som författare men som filosof, tycker mig plötsligt skönja en dekonstruktion med åtminstone pedagogiska poänger.

THERE ARE 4 COMMENTS ON “Medför detta svåra frågan:”

Niklas

17. July 2008 at 14:03

HaHa, underbart!!!

Jenny Maria

19. July 2008 at 12:42

Ja jag vet! Men jag har nu förbjudet mig själv att hålla på med det.

Det verkar inte som om någon är beredd att betala mig för att jag håller på med det hela dagarna (?)

DaSurf

21. July 2008 at 14:54

Mycket snyggt foto av Ludde du hittat! Särskilt de med bar överkropp är numera ganska sällsynta!

Men vem är snyggingen i svart -vitt?

:-)

…du riskerar att dra in mig i webb-vanor som är otäckt beroendeframkallande…

Jenny Maria

21. July 2008 at 17:01

DaSurf!

Några sekunder tog det innan pengen ramlade ner – som jag skrattade sen. Man vet att man är en tönt när tanken på en halvnaken “Ludde” är outhärdligt rolig.

Kanske är det filosofins stora problem att filosoferna inte har mer bar överkropp.

Och Tack! Det är bara bra om jag kan dra ner dig i webb-träsket. Du vet sådär som alkisar känner man vill att alla andra också ska dricka.

COMMENT ON THIS POST