Äntligen!

alnarp1.jpg

alnarp2.jpg

Jag har åkt dit vid flera tillfällen, men misslyckats. Så frustrerande att se med ögat att ”här finns det bilder” men inte lyckas ”få tag” på dem. Endera har det blivit foton av ful-piktorialistisk karaktär med motiv som stenhus, slott, ormbunkar och klätterrosor eller ”vanliga” bilder, flacka, utan ljus eller nerv. Irriterande att inte lyckas fånga något av värde och man vet att det beror på en själv.

Jag har en teori om att natur är det svåraste att fotografera – en bild av en blomma måste vara fantastisk för att alls vara bra (?). Blomman måste ”tillverka” sin egen magi, bära sin egen historia, den får inte de automatiska fördelar som människan eller det kopplat till människan får på bild.

Ett speciellt ljus smög sig på den dagen – innan-ovädret-ljus, men mer cyan än vanligt. Ljusets ton har i varje given stund en rad olika komponenter. Vid det här tillfället var det något med molnen och sommargrönskan som om dessa två ”positioner” studsade ljuset mellan sig. Jag använde stativ, ƒ 22 – det blåste och jag hann bara få tre som jag gillade innan det började vräka ner.

THERE ARE 5 COMMENTS ON “Äntligen!”

niklas

22. July 2008 at 10:30

Vilka fantastiska bilder!! Den översta är min favorit!

Tove

22. July 2008 at 19:25

Den första är också min favorit. Den har ett himmelskt ljus över sig.

Jenny Maria

22. July 2008 at 19:38

Tack – ja den översta är nog lite mer tilldragande.

Det är något med ljuset i kombination med stora träd, nu spekulerar jag men ibland tror jag att det är en nedärvd, darwinistisk reaktion (?)

CH

29. July 2008 at 09:34

Man börjar verkligen längta till den där skogen då man ser dina bilder. Tack för den upplevelsen. Du har rätt – naturen är inte så photogenique som man skulle tro då man är ute och vandrar i den.

Jenny Maria

30. July 2008 at 08:17

Vad bra – det är en särskild plats, urskog men på vissa platser tämjd då det är lantbrukaruniversitet.

För några dagar sedan tappade en bukett jag hade i en vas på bordet några gula blommor, de föll och lade sig i ett vackert mönster mot bordets trä – jag fotograferade det och tänkte att det var något även du skulle uppmärksammat CH.

COMMENT ON THIS POST