Svart och vitt

uppaten.jpg


fina-barnen.jpg

Hemma hos Li.

skora-arvtagare-bar-ljuset.jpg

Vid några tillfällen har jag gjort stor affär av att jag ska sluta fotografera, det finns andra sätt att skildra ljus och tid.

THERE ARE 10 COMMENTS ON “Svart och vitt”

Tove

8. August 2008 at 07:56

Ja, det finns andra sätt att skildra ljus och tid men fotografering är ett fantastiskt sätt att göra det på, oberoende av om det är i färg eller svart och vitt och jag vet att du aldrig kommer att sluta fotografera, tack och lov för det! Den som har fått en sådan begåvning som du har fått, har också skyldighet att förvalta den till glädje för sig själv och andra. Men vi är endast människor och ibland blir vi bara så trötta och det har vi också rätt att bli. Jag ser framemot dina kommande bildkonstverk.

Jenny Maria

9. August 2008 at 08:00

Tove!
Vilken komplimang.

”skyldighet att förvalta den till glädje” jag vet inte om just jag fått någon stor begåvning men jag tänker ofta på det du tar upp – att mycket talang aldrig får komma till uttryck.

Och vissa av oss – inte så få, verkar mentalt fast i att allt måste ha en utvecklingskurva, nya område måste erövras och allt måste förbättras, förfinas…

Tove

9. August 2008 at 18:47

Alla har inte möjlighet att uttrycka sin talang, av olika orsaker, därför måste de som har det, göra det. Många vågar inte försöka därför att de fodrar för mycket av sig själva men på det sättet kommer de inte framåt. Deras talang göms inne i dem och den hittar inte ut av sig själv.

CH

10. August 2008 at 06:39

FANTASTiSKT!

Glöm alla utvecklingskurvor och prestationskrav både från dig själv och omgivningen. Gör bara det du har lust med och publicera det här … om du vill. Genuin talang känner jag igen när jag snubblar över den och du är definitivt en sådan. Fortsätt vara bara den du är. Det räcker och blir över och bär dig så långt det bär. Något annat vare sig krävs av dig eller behövs just i ögonblicket.

P

11. August 2008 at 08:17

Fullständigt fantastiska bilder. Den översta och understa påverkar mig på ett sätt som annars bara musik brukar göra.

Om du slutar fotografera är du dum i huvudet. Att du har en stor och oändligt värdefull begåvning är uppenbart.

Jenny Maria

11. August 2008 at 09:10

Härligt att vakna till dessa kommentarer en sådan här måndagsmorgon då det är grått och fuktigt och hösten börjar sippra in var helst.

Tove – jag gillar din inställning.

Tack CH och P! Ni är generösa jag blir nästan lite generad. Tanken nu är att samla ihop 100 svart-vita bilder, både privat och från jobb och göra en särskild Myspace-portfölj av dem.

Fotografi har så länge jag kan minnas ockuperat mig, inte bara det egna fotograferandet utan allt som är förknippat med det.

Ibland när man har en vision av något man vill skildra så tror jag att den lättaste vägen att lyckas forma visionen fulländat är via text (?)

P

11. August 2008 at 10:49

Bilderna nr 1 & 3 ovan har ju en ögonblicklighet som gör en tårögd. Där har du redan nått det fulländade. Text kan inte fånga ögonblick; text är eftertanke.

För övrigt håller jag med CH — gör bara vad du har lust med, och strunta i allt annat.

Jenny Maria

12. August 2008 at 08:22

Tack P

Hmmm…

Jag har inte tänkt på bild/text I termerna ögonblicklig/eftertanke det är intressant.

Ice-B from the Finland

18. August 2008 at 19:22

Någonting kliar i mig! Ibland känns det som om jag vill gå i skolan då jag ser dina bilder… Hur GÖR man?!? Den i mitten… Jag baxnar… Precis som sign. “P” skriver! Fan i mig jämförbart med musik! Förlåt mitt ordval, men annars spricker jag! Tack!!!

Jenny Maria

19. August 2008 at 08:12

Tack Ice-B

Musik är den konstform som lättast rör oss, tyckte inte också Schopenhauer det?

Det finns inga mystiska hemligheter Ice-B om vi ses någon gång kan jag berätta men jag tror du kan ta dig fram till din egen stil själv. Jag använder under- och överexponering mycket sedan är jag uppmärksam på hur ljuset faller.

Take Care!

COMMENT ON THIS POST