Från Arlöv

charlotta-till-vanster.jpg

Djävulsbarn från Arlöv – jag i mitten.

Höst – varje morgon jag ser mig i spegeln är jag blekare, som om färgen sugs upp av mina urtvättade lakan då jag sover.

Igår på promenad i St. Lars parken pekade min son på en parkeringsautomat; ”kolla mamma en teleportör som kan ta oss till framtiden” Vid Gud kommer jag att sakna när det inte längre finns den typen av humor runt mig som enbart ett småbarn kan stå för.

Engelska kyrkan ska be Darwin om ursäkt. Tror de på honom nu? Då tror de ju inte på Bibeln. Om kyrkan börjar be om ursäkt ,blir det inte då väldigt mycket att be om ursäkt för? Kanske måste det inrättas särskilda tjänster – ursäkts-präster. Jag är fortfarande upprörd över den kyrkligt engagerade skolfröken, gift med en präst, som jag hade i tvåan. Hon hävdade att ”ap-teorin” var falsk och att ”Adam och Eva” var sant. Då jag protesterade sade hon:
-    Du är inte Guds barn, det är för att du kommer från Arlöv.

THERE ARE 16 COMMENTS ON “Från Arlöv”

sara b

15. September 2008 at 14:02

du är så söta så söt.

A

15. September 2008 at 15:48

Hej, jag har precis börjat läsa din blogg. Ville bara säga att jag tycker om den.

Jenny Maria

16. September 2008 at 07:35

Tack Sara Flatter will get you everywhere…

Tack A – jag gillar din blogg med.

Tove

16. September 2008 at 19:01

Alla barn är Guds barn, hon hade fel. Jag tror på Bibeln och det utesluter inte att jag inte skulle tro på Darwin med. Allt hände inte på en dag och på en vecka. Hans tideräkning är inte som vår.

Jenny Maria

17. September 2008 at 07:46

I fallet med den här lärarinnan så uppfattade jag henne som stöpt av ren ondska hon verkade till exempel ta stort nöje i att vara elak mot barn så jag misstänker att hon kanske arbetade för den andra entiteten; Djävulen – eller kanske inte – i Bibeln förefaller Gud ofta rätt djävulsk: hämndlysten, snarstucken och maktfullkomlig. Hur ser du på de beskrivningarna Tove? (jag har alltid så mycket att fråga dig.)

Det känns inte konstigt att kristna idag även omfattar Darwin, såvida man inte är bokstavstroende för då går det väl inte ihop?

Tove

19. September 2008 at 21:28

Det vore att häda om jag skrev att Gud är djävulsk, så det tycker jag absolut inte att han är. Inte heller tolkar jag honom som hämndlysten fastän jag medger att man kan få den bilden av honom när man läser Bibeln (på vissa ställen ), men den Gud älskar agar han och tillrättavisar således på det sättet.”För stunden tycks väl varje tuktan vara mera till sorg än till glädje, men för dem som har fostrats genom den är frukten till slut frid och rättfärdighet.”

Jag kan inte komma på något ställe , där han skulle ha varit snarstucken men upplys mig om det stället, så skall jag försöka ta ställning till det!

Det är bara att konstatera att han är maktfullkomlig, det kan jag inte komma ifrån på något sätt. Jag måste respektera att det är han som har”…makten och härligheten i evighet. Amen”.

Jenny Maria

21. September 2008 at 08:35

I Bibeln tycker jag att Guds beteende ofta är snarstucket och hämndlystet om människor tvekar eller vänder sig mot något annat än den rätta läran som i historierna ”Tornet i Babel” och ”Dansen kring guldkalven” – jag tycker Gud uppträder som vilken maktfullkomlig diktator som helst.

Jag har också svårt att förstå att aga skulle komma ur något annat än hat och kanske menar du helt metaforiskt nu men sådan fostran på jorden har aldrig gett något gott.

Och om nu människan är skapad till Guds avbild måste det då inte vara fel att behandla henne respektlöst?

Jag hade gärna hört mer om hur du tänker kring det här men det är inte lätt att föra en diskussion i ett kommentarsfält.

Tove

27. September 2008 at 19:49

Om man tror på att Gud är den som har skapat världen betyder det också att han är den suveräna härskaren som vi skall lyda och följa för att allt skall gå oss och andra väl men han vill att vi skall göra det av egen fri vilja förstås. Dansern kring guldkalven betydde att de inte räknade Gud som sin härskare längre och han tog därmed sina händer ifrån dem. I Tornet iBabel gäller ung. samma sak. Guds avsikt var att folket skulle sprida sig över jorden och inte tillhöra kungen som ville ha all makt, och dessutom var ond. På det sättet gick profetian i uppfyllelse. Gud vill visa att när vi gör som vi vill får vi det resultat vi nu har i denna världen, våld, krig osv. Vår värld är ju inget paradis precis, men den dag då endast de mänskor finns som lyder hans befallningar och goda råd, så blir det ett paradis. Ja – det låter ju helt otroligt, förstår jag att du tycker. Gud är ingen diktator som tänker på sitt eget bästa utan vill leva med sina skapelseverk i fred och frihet.

Då det gäller aga så menade jag det metaforiskt, aga i betydelsen – kärleksfull vägledning. Våra barn måste uppfostras och vägledas annars så gör de sig illa.

Gud behandlar oss inte respektlöst , han har gett oss en fri vilja och vi får ta konsekvenserna av våra val men han utgav sin enda son för att rädda oss, i de fall då vi väljer fel och ångrar oss

Jenny Maria

29. September 2008 at 08:39

Det finns mycket jag skulle vilja fråga om det här – mycket jag inte förstår. Som till exempel varför det inte står ”kärleksfull vägledning” istället för aga om det är det som menas?

Har du alltid varit kristen eller är det något som kom till dig?

Tove

30. September 2008 at 14:06

Jag har alltid haft en s.k. barnatro som har utvecklats genom åren och nu söker jag den rätta religionen blad de s.k kristna. Själv hör jag till den ev.luth. men har studerat ganska mycket med Jehovas vittnen och en av mina döttrar är katolik. Det började egentligen så att jag fick rätt många bönesvar under svåra perioder och nu när jag bor på landet och ser hur finurligt allt är ordnat i naturen och hur det följer vissa lagar förstår jag att det inte kan vara slumpen som har åstadkommit allt. Det måste finnas något annat bakom. Tänk bara hur allt fungerar i mänskokroppen , har inte tänkt så långt förut om allt det här i naturen förrän jag har börjat undersöka det närmare. Man tänker i vanliga fall inte på det.

Aga är ett gammalt ord och Bibeln är egentligen skrivet på ett ålderdomligt sätt, fastän den har moderniserats flera gånger.

Jenny Maria

1. October 2008 at 07:16

Intressant att höra. Själv är jag praktiserande buddist men i och med att vi buddister inte har någon Gud så är buddismen helt annorlunda än de andra stora världsreligionerna. Men jag vet att det i England och USA finns en tämligen stor grupp buddister som också är katoliker.

”Det måste finnas något annat bakom” – själv kan jag inte tro det. På ”filosofiska” brukar man kalla det för ändamålsargumentet – att det måste finnas en smart designer.

Tove

1. October 2008 at 07:45

Vår kristna tro baserar sig på tron och man kan inte tvinga sig själv eller tvinga någon annan att tro.

Ja,” en smart designer” men inte ENBART det.

Tove

3. October 2008 at 21:11

Jag förstår bra att det finns buddister, som är katoliker. Om buddismen inte har någon gud, går det bra att kombinera de två inriktningarna, för i katolisismen finns det bara en Gud också.

Fredrik

24. January 2009 at 00:38

Svenshögsskolan? Vilket år?

Nikos

8. October 2009 at 14:31

ARLÖV<3<3<3<3<3 Fack Resten

COMMENT ON THIS POST