På min vägg

tvamedaljer.jpg

Jag hade bestämt mig för att vara intellektuell och fokuserad, men sedan några dagar har jag fullt upp med att kritisera mig själv. Vid Gud är självkritik ens bästa vän och värsta fiende.

Så jag tog mig för att tillverka den här HDR-bilden när jag såg att Sara var taggad med ”På din vägg” – det här är ovanför mitt skrivbord. Märkligt med High Dynamic Range bilder, fastän de ligger närmre hur ögat ser så ser de märkliga ut.

Kanske något som kan få intressesmurfarna att hoppa:

Jag har aldrig handlat på Systembolaget. Jag har aldrig köpt någon annan hårprodukt än shampoo och balsam. Jag har aldrig tagit ut ”vård av barn”, köpt välling eller barnmat på burk. Inte för att jag inte velat utan för att det inte blivit så.

Vad har ni aldrig gjort?

THERE ARE 7 COMMENTS ON “På min vägg”

The One and Donny

16. September 2008 at 22:59

… slutat förundras över meningslösheten med mitt liv :)

Jenny Maria

17. September 2008 at 07:46

Donny!!!

Glöm inte att tomheten är vägen till befrielse.

Ulrika

17. September 2008 at 08:11

…sagt en sanning i hela mitt liv. Inte för att jag inte velat utan för att det bara blivit så.

Sanningar är så få – om de ens finns.

Jenny Maria

17. September 2008 at 08:50

Somliga sanningar är väl enklare än andra? Som att 1+1=2, påståenden som; ”en ungkarl är en ogift man”, ”jag har 5 fingrar på vardera handen”.

Annat är långt svårare; ”Tjurfäktning är fel” – är det sant eller falskt?

”Jag tycker” omdömen har väl också större möjligheter att vara sanna? ”Jag tycker Missy (min katt) är gullig” är sant men påståendet ”Missy är gullig” är svårare att avgöra sanningshalten i.

Av någon anledning Ulrika tror jag inte du tänker på den typen av trivialiteter jag tar upp.

I Bibeln står det ”Sanningen ska göra dig fri” – som barn var jag tagen av det hävdandet.

TRUTH

Jag kom också på att jag har köpt hår-infärgnings-färg vid några tillfällen så det påståendet är inte sant utan lögn.

Ulrika

17. September 2008 at 10:04

Min son fick alltid sina fingrar att addera till tolv när han började räkna. Fråga mig inte hur han gjorde. Men jag talade om för honom att han hade räknat fel för vi vet alla att vi har fem fingrar på vardera handen. Eller?

Jag vet inte – det är sant. :)

anders

17. September 2008 at 21:28

Häftigt med lampan, den ser nästan ut som den är i 3D! (men det kan också vara min nya dator som har mycket renare skärm än den gamla:)

Jenny Maria

18. September 2008 at 08:48

Ulrika – han fick det till 6 fingrar på varje hand, det problematiserar ju det hela. ☺

När mina barn var mindre brukade jag säga ”kom så räknar vi hur många fingrar, tår, armar, huvuden (eller nåt) du har” så brukade jag bara fortsätta, ”2, 3, 4, 5, 6 …97, 97 fingrar vi måste ringa ambulans!!!” De tyckte det var såååå roligt och skrek ”nej, nej, jag har bara tio”.

Anders – Lite som när man får glasögon för första gången ”jaha världen är alltså inte suddig”. Men HDR blir något av 3D effekt i själva verket är det ju större ’range’ mellan ljus och mörker som skapar effekten.

COMMENT ON THIS POST