Hem och skola.

Häromdagen såg jag något hjärtknipande…

En för mig okänd Hem och Skola-representant har satt upp lappar på alla ytterdörrar i kapprummen på barnens skola. Skriften uppmanar till engagemang i den lokala Hem och Skola-föreningens styrelse. Lapparna har suttit där ett tag, hörnen har börjat krylla sig, ytterligare tejp har tillförts för att vidhålla planhet men inte på någon enda har det dragits en sådan liten telefonnummer lapp som står på de klippta remsorna längst ner på lappen.

För någon dag sedan såg jag att någon, förmodat samma någon som satt upp lapparna, hade rivit av alla telefonnummersremsorna, tillverkat en liten ficka av papper, tejpat upp den på anslaget och lagt telefonnummerna däri – så nu voilà behövde man inte riva det var bara att plocka en lapp.

Som om det vore problemet; ”hmmm… jag vill gärna engagera mig i Hem och Skola men jag ids inte riva av en av lapparna”

THERE ARE 2 COMMENTS ON “Hem och skola.”

A

23. October 2008 at 22:02

Å, hörn som börjat krulla sig. För mig förmedlar det känslan precis. Önskar jag hade sett de där lapparna så att jag kunnat rycka bort en remsa, trots att jag inte ens har några barn, så att denna någon fått känna tillförsikt.

Jenny Maria

24. October 2008 at 09:22

Precis A. Trots att jag lovat mig själv att inte ha dåligt samvete för att jag inte engagerar mig i Hem och Skola ville jag ta lappar så personen skulle få någon lön.

COMMENT ON THIS POST