Fina fåglar

jag-hoppas-aven-du-alskar-faglar.jpg

Jag dras till vackra bokmärken som idioter till Piratpartiet – oj, det var inte trevligt skrivet.

Jag dras till vackra bokmärken som rapsbaggar till gult – bättre.

THERE ARE 9 COMMENTS ON “Fina fåglar”

Grå

2. January 2009 at 19:59

Varför förolämpar du piratpartister? De jag känner är knappast idioter, utan tvärtom hög utbildade och har hög allmänkunskap, och är jurister, lärare, författare, datortekniker, fysiker och ingenjörer. Jag vet att utbildning inte har mycket att göra med om någon är idiot eller inte, men de jag känner är åtminstone i sin omgivning kända för att vara mycket smarta.

Jenny Maria

2. January 2009 at 21:47

Genom ett påbud från Havsguden Poseidon har jag uppmanats att förolämpa Piratpartiet. Poseidon menar att piratpartisterna är verklighetens orcher (!)

Trots denna gudomliga ingivelse tänker jag dock sluta driva med piratpartiet från och med den tredje januari – imorgon alltså.

Grå

2. January 2009 at 21:50

Nu undrar jag varför den här bloggen har delat på flera av de dubbelord jag skrev tidigare? Om någon administratör eller automatiskt rättstavningsfunktion gjort det så är det fel. Högutbildade är ett ord, liksom omgivning. Ska bli intressant att se om några av de dubbelord jag använt här kommer att bli delade.

Jenny Maria

2. January 2009 at 21:57

I mitt mac-fönster “sprids” orden men att någon automatisk avstavning skulle ske…

Jenny Maria

2. January 2009 at 22:29

Det är en sak jag undrar. Många av de kommentarer jag fått av pro-pirater är anonyma med fejkade mail-adresser.

Grå här ovan ger uttryck för att Piratpartiet är något bra, varför anonymt?

Det spelar mig ingen roll, anonyma kommentarer är inte förbjudna på min blogg och jag påstår inte att samtliga pirater uppträder anonymt. Men jag är nyfiken. Varför ser man aldrig ett kommentarsfält spammat av anonyma anti-pirater medan många pirater föredrar anonymitet trots att de är sprickfärdiga av stolthet över att haussa Piratpartiet?

A

3. January 2009 at 16:55

Även jag älskar fåglar. Men just papegojor ligger för tillfället på minussidan efter en jul hos svärföräldrarna med en enastående skrikande Polly. Men arten blir nästan helt förlåten mina uteblivna sovmorgnar när jag ser de här bokmärkena.

Jenny Maria

4. January 2009 at 13:44

Vad säger du!

Jag skulle ha svårt att offra mina sovmorgnar.

Fåglar är mina favoritdjur tillsammans med katter. Synd bara att katter och fåglar är så svåra att kombinera.

Johan

6. July 2010 at 16:55

Fina fåglar som jag gärna skulle använda i en grej jag håller på med. Kan du ge mig kontaktinfo till bokmärkets upphovsperson? Eller är bokmärket månne i public domain? Till skillnad från de där idioterna i Piratpartiet vill jag ju liksom du följa upphovsrättsliga lagar och regler och det vore ju dumt om jag skulle råka kopiera en så fin bild utan upphovspersonens tillstånd.

Jenny Maria

6. July 2010 at 20:53

Hej Peter,

jag älskar uppenbar men fint skriven ironi och det egentliga budskapet ”… din hycklande jävla antipirat.” gick fram.

Förmodligen begår jag genom fåglarna upphovsrättsintrång, i alla fall enligt svensk lag. Visserligen beror det på vissa omständigheter, i ett annat sammanhang kollade jag en annan bild tryckt som bokmärke. Just den var så gammal att ingen hade upphovsrätt till den, inte heller företaget som använde den till bokmärken – den var fri att begagna.

Pirater meddelade mejl-ledes att de skulle anmäla mig för upphovsrättsintrång men jag hörde aldrig något av det. Jag var nyfiken på om någon med upphovsrätt över fåglarna skulle kontakta mig och vad de skulle anse.

För jag är en av dem som är emot piratpartiet bland annat eftersom det hindrar seriösa upphovsrättsreformer. Jag vill till exempel att individer ska få visa lågupplösta bilder som inte underminerar någon verksamhet om man gör det i ett ickekommersiellt sammanhang och hänvisar till upphovsmannen – där en sådan finns.

Jag tycker inte det är upphovsrättsbrott och jag argumenterar för att citaträtten ska omfatta också bilder. Som i USA där ”fair use” gör att man kan visa en bild på sin blogg om man gör det på de premisser jag nämner ovan.

Vad jag är emot är piraternas politik att det ska lagstiftas om att vem som helst får sprida vilka verk som helst genom storskalig distribution mot en levande upphovsmans uttryckliga vilja så som sker på TPB och andra torrents.

Jag är för ’fair use’ men emot upphovsrättsbrott.

Du har givit ut en bok. Det är rimligt att jag får citera den om jag vill diskutera något i den men jag tycker det är orimligt att jag mot din vilja skulle distribuera boken i sin helhet via en pdf till alla som ville ha den.

På min blogg försöker jag följa det som är min idé om vad som är hederligt att göra. Skulle det finnas en upphovsrättsperson som känner sig kränkt av min visning av bokmärkena skulle jag be om ursäkt och plocka bort dem.

COMMENT ON THIS POST