Jag vill ha korn…

sweet-thou-art-pale.jpg

… och marknadens bästa mellanformats-scanner

THERE ARE 5 COMMENTS ON “Jag vill ha korn…”

Jonas

3. February 2009 at 16:38

Vem har bestämt att pixlarna ska se ut som dom gör? Finns tiden blir det analogt, men det är alldeles för sällan. Har också gått och längtat efter en riktigt bra scanner..

Jenny Maria

3. February 2009 at 23:39

De här bilderna har korn – syns det via datorn?

Jag har experimenterat med att försöka lägga ”äkta korn” på digitala bildfiler men det har inte gått bra och inte blivit snyggare än PS-kornet.

Jag trodde de där värsting-scannrarna skulle sjunka i pris.

Jonas

4. February 2009 at 10:08

Ja, nu ser jag det. Satt vid en kass liten macbookskärm förut.. PS-korn kan lätt se lite konstigt ut.. Går att få till hyffsat om man jobbar länge med det. Men blir sällan lika bra.

Thomas Nilsson

6. February 2009 at 15:49

Jag vill också ha korn. Bilderna lever inte utan korn tycker jag. Blir platt.
Jag sitter just nu och scannrar med min mellanformatsscanner: Det är en Microtek. Vet inte om den anses vara en värsting men funkar bra tycker jag. Ca. 3000 dollar när jag köpte den. men det är ett tag sen.

Det är f.ö. grymt tråkigt att scannra bilder och varenda lilla repa eller dammkorn syns. Därför försvinner jag in i bloggarnas värld då och då.

Filter för PS som jag tycker är bra: Expousure av Alien Skin Software. De har olika filmsorter man kan välja för att få just den filmens feeling på kornet.

…men det har du säkert redan koll på.

Jenny Maria

6. February 2009 at 21:08

Nä Thomas jag har ju inte det, så mycket koll alltså och ”Aliens Skin Software” säger du. Det ska jag pröva, säkert är det bättre än att försöka överföra äkta korn.

Kanske är det billigare i USA men det är ännu rätt många tusenlappar man måste hosta upp. Jag brukar läsa en bok medan jag scannar men kolla bloggar är också bra!

COMMENT ON THIS POST