Angående Walter Sipser

Dimman hängde tjock likt ett grått tygstycke ovan människor och deras värld den förmiddag i början av november då jag tog tåget till Humlebæk. Ljuset inte bara silades utan motades till stor del undan av det omfattande tysta grå. Människors manér och yttre bäddades in och när vi farit förbi Köpenhamn och ut på landet där dimbankar ännu hovrade över grönt gräs och bland storväxta lövträd i hagar sa en ung man till den förbipasserande konduktören:
-    Är inte hösten den vackraste årstiden!
-    Jo, svarade han, dess skönhet ger mig en känsla av försoning.
-    Mig med, replikerade den unge mannen.

det-faller-glod.jpg

Besöket mynnade i den här texten på Kvällsposten kultur: Eve Sussman and The Rufus Corporations utställning på Louisiana Contemporary.

fran-planeter-pa-jorden.jpg

Jag snubblade över en historia eller snarare några lustiga fakta den dagen. I två rejäla montrar hade Eve Sussman samlat bilder, brev, teckningar och annat från produktionen av en av de visade filmerna. Bland materialet fanns några märkliga brev skrivna av en viss Walter Sipser adresserade till Eve Sussman.

frammande.jpg

for-din.jpg

Läs själva.

Walter Sipser spelar konstnären Diego Velàzquez i Sussmans film ”89 seconds at Alcazar” och han deltar även i den andra för utställningen aktuella filmen ”The rape of the Sabine women”.

Förmodligen är breven någon slags lek, ett skoj, annars betyder de att Sipser är helt okänslig för de normer som förekommer i människornas värld.
hand.jpg

Då jag googlar hans namn hittar jag det här.

Skeendet:

1) Under elfte september attackerna tar Magnumfotografen Thomas Hoepker en bild – den på skärmdumpen – som han inte vågar presentera för allmänheten förrän några år efter angreppen. Bilden     menar han är chockerande: unga New York bor som unnar sig en sensommarutflykt framför en fond av tvillingtornens fall. 2) I New York Times skriver Frank Rich om bilden, han lanserar en teori om att de ännu oidentifierade personerna på bilden redan blickar framåt och därför är typiska amerikaner.  3) David Plotz svarar i tidningen Slate att ingen vet, de kan lika gärna vara New York-bor som söker tröst hos varandra. 4) ”It was me in that image”. Walter Sipser träder  fram som en av avbildade, svarar de tidigare skribenterna och berättar hur han kände.  5) Walter Sipsers före detta flickvän, också med i bilden, gör ett inlägg.

Sensmoralen torde vara: var försiktig med att dra långtgående slutsatser från ett litet underlag.

Det var allt.

THERE ARE 4 COMMENTS ON “Angående Walter Sipser”

issi

8. February 2009 at 09:50

Amazing inlägg and I just älskar din blogg!

Jenny Maria

8. February 2009 at 10:16

Tack Issi ☀

Och du har en ny blogg!

Jenny Maria

11. February 2009 at 09:33

Ja det är favoriten.

COMMENT ON THIS POST