Året är 1957…

min-mamma-en-flicka.jpg

Året är 1957, min mor och fyra av hennes systrar kan ses dansa på fotografiet ovan.

Jag skrev om Sune Jonsson för Kvällsposten Kultur – publicerades förra veckan.

Det var bara det, move along…

THERE ARE 6 COMMENTS ON “Året är 1957…”

sara b

25. March 2009 at 12:52

underbar bild o fint att det är skrivet på vilket år!

Jenny Maria

25. March 2009 at 23:42

Jag minns att mormor och morfar alltid bråkade om när bilder tagits. Kanske en form av annektering?

Tove

12. April 2009 at 16:40

Jag hade en helklockad klänning som min mamma hade sytt åt mig av exakt samma tyg i rosa. Jag var i elva års ålder då. Den var av samma modell som småflickornas klänning, med skärp där bak.

Jenny Maria

13. April 2009 at 09:55

Med sådant där genomskinligt tyg över? De är så söta de där klänningarna, passar så bra till flickor.

Har du kvar den?

Tove

20. April 2009 at 18:58

Ja det var just genomskinligt nylontyg över, så min syster och jag hade vita” underklänningar.” Tyvärr har min syster förstört dem, när hon flyttade senaste sommar men jag har kvar en grön skolklänning från 1954 i exakt samma tyg som Eric Claptons skjorta, den som han har på sig i en video inspelning,som jag har sett på You tube, där han sjunger Tears in heaven. Tyget är rutigt och färgen är blågrön. Jag har också kvar en vit brudnäbbsklänning som jag bar två gånger, första gången 1950 på min morbrors och ett år senare på min mosters bröllop. Den är väldigt vacker med vita rosor invävda i tyget.

Jenny Maria

22. April 2009 at 11:35

Vita rosor. Det låter vackert. När mina flickor var små hade de liknande klänningar som jag köpt på second-hand.

Jag älskar 50-talsmodet.

COMMENT ON THIS POST