Om Malmbergs bok M

bjorn-kohlstrom-pa-sin-blogg-bernur.jpg

malte-persson-svd.jpg

peter-cornell-i-expressen.jpg

jenny-maria-nilsson-i-hd.jpg

gabriella-hakansson-i-dn.jpg

Som barn fördrev jag mycket vaken tid på det lilla biblioteket i byn där jag bodde. Ofta lånade jag massor av böcker, alla som rymdes i en kasse som gick att spänna fast på pakethållaren. Hemma spred jag dem omkring mig och läste första meningen i var och en av dem.

Det var mysigt.

Mysigt är också Wordles – ordmoln, jag är av någon anledning mycket förtjust i dem. Förmodligen tycker inte ni att ordmoln är lika spännande som jag men jag har gjort sådana på några av de anmälningar av Carl Johan Malmbergs bok ”M” som publicerats i olika tidningar.

Klicka på respektive ordmoln så kommer ni till artikeln.

Er enda riktiga vän
Jenny Maria

THERE ARE 6 COMMENTS ON “Om Malmbergs bok M”

bine

29. June 2009 at 15:11

Vad du är rolig! Hade inte hört talas om Wordles tidigare. Nu gillar jag det också!

Rävjägarn

29. June 2009 at 22:12

Ordmoln! Vilken utmärkt idé. jMan fastnar lätt, när man börjat trycka på random-knappen.

När tog du steget att läsa ytterligare en mening eller två ur dina biblioteksböcker?

Jenny Maria

30. June 2009 at 06:41

Vad glad jag blir att ni också gillar Wordle då känner jag mig normal och det gillar jag att göra.

Gosse vad roligt det är att trycka ”random”, har du gjort någon på din egen blogg Rävjägare? De jag ”publicerar” brukar jag dock hålla horisontella för att underlätta läsningen.

Jag tror jag ska gå iväg och gör en på min blogg i detta nu.

Jenny

30. June 2009 at 10:07

Jo jag läste ytterligare meningar i några ;)

När jag upptäckte böcker var det som om jag ville inmundiga dem allihop på en och samma gång.

Minns ännu den sorgliga stund då jag insåg att jag aldrig skulle kunna hinna läsa allt jag ville.

Rävjägarn

30. June 2009 at 10:46

Jag har gjordt det med R-n. Helst kulle jag vilja ha ordmolnet som toppbild, men då måste jag ta bort Stephen Tennant och det vill jag inte. Nu går jag och funerar på redesign så jag kan ha både ock.

Jag läste mycket som barn (LITEN by på landet, bara pensionärer som grannar). Många böcker var “skräplitteratur” som Blyton, men dem for jag inte illa av. Det viktigaste är att läsa. När jag blev äldre blev det en annan sorts litteratur och sedan några år tillbaka läser jag helst biografier och personhistoriska skildringar, uppblandat med romaner och deckar (älskar deckare!).

Jenny Maria

1. July 2009 at 08:50

Då är vår bakgrund rätt lika, inte så mycket pensionärer för mig men en rätt liten by och jag hängde jämt på biblioteket. Jag läste allt först på barn och ungdomssidan när jag sedan fortsatte på vuxensidan så läste jag alla genrer men då jag var i tioårsåldern favoriserade jag romantisk smörja i historisk miljö, som den här. Och Mary Stewart, jag var besatt av hennes böcker. Jag var nog den enda tioåriga anglofilen i den lilla byn där jag bodde. Att lägga patiens var ett annat stort intresse (?)

Jag älskar också deckare, jag vill bli deckardrottning. Favoriter är Ruth Rendell, PD James och Åsa Larsson. Theorin vill jag gärna läsa men har inte hunnit ännu. Men inte de där storsäljande namnen, jag menar det måste vara välskrivet.

Kommer du från Västerbotten?

COMMENT ON THIS POST