Solrosen

brinn.jpg

Solrosen av Axel Ebbe – avtäckt år 1911, samma år som min mormor föddes – mormor lever ännu.

Nyss upptäckte jag att Jenny Morelli nominerat mig till Deepeditions Bakvända Bloggpris. Jag blev överraskad och stolt. Morellis nominering lyder: För att X [jag alltså] bloggar frekvent, publicerar fantastiska bilder,  intressanta texter om olika fenomen som hon tänker på och hon länkar generöst till andra sajter. Hon bjuder på både sitt yrkesliv och sitt vardagsliv -men i precis lagom dos. Jag har aldrig träffat henne men känner mig mindre ensam när jag läser henne. En bra blogg är som en låtsaskompis!

Vad kan jag säga mer än: Tack – nu är jag glad!

Jag har varit besatt av Malmös och andra städers statyer så länge att om jag förlorar mina uppdrag kan jag börja ägna mig åt staty-guidningar.

Det finns roliga historier om skulptören Axel Ebbe men de får anstå till en annan gång. Nu måste jag ägna mig åt lönearbete annars blir guidningarna verklighet snabbare än någon hinner säga ‘deadline’.

THERE ARE 4 COMMENTS ON “Solrosen”

sara b

9. March 2009 at 13:41

ja din blogg är så bra och en bra blogg är som en låssaskompis och ett sätt för riktiga köttmänniskor att vara i varandras liv när man inte riktigt får till det.

sofie

9. March 2009 at 20:49

vad roligt, kan inget annat än att hålla med henne !

Jenny Maria

10. March 2009 at 08:52

Ja så är det Sara :-)

Tack Sofie!

Tillbaka till Anna-Lisa | Jenny Maria

7. July 2012 at 21:26

[...] allt jag fotograferar.) Varför just Anna-Lisa? Inom minuters avstånd finns en mängd gestalter: den unga kvinnan, den mogna kvinnan, modern och musan (jag har ingen bild av musan – vad betyder det?) men det [...]

COMMENT ON THIS POST
    Archive